Arktisk Whiskyfestival
Scandic Ishavshotel, Tromsø
Lørdag 11. januar 2025 : kl. 14.00 - 20.30
Whisky Consulting AS presenterer den ellevte
Verdens nordligste whiskyfestival
Arktisk Whiskyfestival har gleden av å presentere de følgende seminarer.
Våre seminarer holdes av kunnskapsrike whiskyeksperter eller whiskykjennere.
Billettene legges ut for salg i festivalens nettbutikk
Usolgte billetter selges i festivalbutikken
OBS: Alle må ha gyldig inngangsbillett for å kunne delta på seminar
Kl. 16.00
Myken destilleri med Trude Tokle Larsen
Myken destilleri serverer utvalgte smaksprøver av sine whiskyutgaver, som viser bredden i whiskyutvalget, med ulike typer eiketønner, og både med og uten røyk, kombinert med histroriefortelling fra oppstarten av et whiskydestilleri på ei bittelita arktisk øy ute i Norskehavet.
Destilleriet ble startet i 2014, av 12 Mykenpatrioter som ønsker å være i Myken så mye som mulig. Myken er et gammelt fiskevær på Helgelandskysten, 32 km ut i havet. Noen av gründerne stammer fra Myken, mens andre har kommet tilfeldig for å tilbringe noen sommerdager ute i havet, blitt værfast på vei til mer kjente turistattraksjoner, og så tapt sitt hjerte til den nydelige øya.
Myken Destilleri har latt seg inspirere av et nordnorsk samfunn med lange tradisjoner for samhold og hardt arbeid. De drives av to store kjærligheter: den ene til god drikke, både maltwhisky og gin, og den andre til Myken som et levende samfunn, som trenger helårsaktivitet og et mangfold av innbyggere. I Myken er det tid til å modnes – både menneskene og whiskyen!
Myken Whisky har vunnet både nasjonale og internasjonale utmerkelser, og viser at dette er håndverk på høyt nivå. Trude Tokle er en av gründerne, som også har jobbet i destilleriet helt fra starten, både i produksjonen, og også med tønnestyring og blending av whisky.
Kl. 18.00
Røykfylt whisky fra øyene utenfor Skottlands vestkyst med Mikael Lundén
Torven fra øyene utenfor Skottlands vestkyst gir noen spesielle aromaer og smaker til whiskyen som produseres der. Her finner vi røyk, tang, sjø, salt, og medisinske aromaer.
Men, hvor kommer disse aromaer fra? Hvordan blir de til? Hvorfor er det så mye variasjon i røykstyrken? Mikael vil svare på alle disse spørsmålene (og mer) ved hjelp av whiskyer fra Lagavulin, Caol Ila og Talisker destilleriene.
OBS! Mikaels seminar om røykfylt whisky var så populært i fjor at vi har overtalt ham til å komme tilbake og gjøre det igjen, denne gangen med forskjellige tappinger, inkludert et par Diageo Special Releases.